Kleine Houtstraat

Nieuwbouw

Het oude pand was slechts gedeeltelijk  in gebruik. De bovenruimte was niet toegankelijk, beneden was een kledingzaak gevestigd die maar een klein deel van de ruimte benutte. Het optimaliseren van de woonruimte kwam voort uit de wens van de nieuwe eigenaar, en paste in het beleid “Wonen boven winkels” van de gemeente Haarlem. Door gebruik te maken van de bestaande fundamenten en een deel van de draagmuren, kon efficiënt worden gebouwd. Inspelend op de trend van compact/ binnenstedelijk wonen zijn zes stadsappartementen met een woonoppervlak van 30 tot 35 m2 gerealiseerd boven een grote winkel met extra plafondhoogte. Het ontwerp voegt zich naar de historische binnenstad door zijn vorm, een terughoudend gebruik van kleur en met traditionele materialen zoals handgevormde bakstenen in vechtformaat.

Projectinformatie: Voorlopig ontwerp: ja | Definitief ontwerp: ja | Bouwbegeleiding: ja | Monumentaal: rijksbeschermd stadsgezicht | Jaar: 2013 – 2014 | # beschermd stadsgezicht, binnenstedelijk bouwen, subsidie, houtskeletbouw, vernieuwbouw | Fotografie: Van der Worp fotografie, www.worpfoto.nl, Funda en eigen foto’s

Adres : Kleine Houtstraat 36-38, Haarlem

CLIENT: -

SIZE: - M2

LOCATION: Haarlem

STATUS: opgeleverd