Hoofdkantoor Van Ede

Uitbreiding

Toen de gebruiker van het pand extra ruimte zocht voor vergaderingen en training, was de eerste gedachte om de bestaande kap te verhogen. De zolder was met ca. 1,5 meter (netto hoogte) te laag voor dit doel maar kon relatief eenvoudig uitgebreid worden. De gemeente werkte echter niet mee aan de mogelijkheid tot binnenplanse vrijstelling van de bouwhoogte, mede vanwege het risico op precedentwerking. Daarom is gekozen om de hoogste vloer met ca. 50 cm te laten zakken, waarbij het dak (met toepassing van vergunningsvrije bepalingen) alsnog iets werd verhoogd door het plaatsen van een lichtstraat van ca. 60 cm hoog. Deze ingreep is niet zichtbaar vanaf de straat, en werd in financieel opzicht gerechtvaardigd door de relatief lage bouwkosten ten opzichte van de hoge huurprijzen in Amsterdam. Uiteraard voldoen de bestaande en de nieuwe verdieping aan het bouwbesluit qua stahoogte, daglicht en brandveiligheid, en hebben de twee bovenste verdiepingen meteen een grondige opknapbeurt gekregen.

Projectinformatie | In samenwerking met: Van Ede & Partners en Flexbouw | Voorlopig ontwerp: ja | Definitief ontwerp: ja | Bouwbegeleiding: ja | Interieurontwerp: ja, deels | Jaar: 2009/ 2010 | # hoofdkantoor, vergaderruimte, trainingsruimte, Amsterdam Oud-Zuid

Adres: Sophialaan 31, Amsterdam

CLIENT: Van Ede & Partners

SIZE: 414 M2

LOCATION: Amsterdam

STATUS: opgeleverd