Winkelpand Kruisweg 40, Haarlem

Renovatie en gevelwijziging

Het historische pand was in slechte staat en kreeg een nieuwe gebruiker. Met de renovatie van de voorgevel is gezocht naar een bescheiden ingreep waarmee zoveel mogelijk daglicht in de diepe ruimte zou binnendringen. Om de werkplekken aantrekkelijk te maken, is een groene voorruimte geïntroduceerd, waarbij de bezoeker op een aangename manier het pand in wordt geleid, terwijl de werknemers voldoende privacy en overzicht hebben. Achterin is een vergaderruimte gecreëerd, die tevens gebruikt kan worden als extra werkplek.

Voorlopig ontwerp: ja | Definitief ontwerp: ja | Interieurontwerp: ja | Monumentaal: rijksbeschermd stadsgezicht | Jaar: 2009 | # beschermd stadsgezicht, stationsbuurt, architectuur, gevelarchitectuur, ornamenten, werkplekken, arbo, comfort | Fotografie: Van der Worp fotografie, www.worpfoto.nl